Biografie

biografie-nelschipperNel Schipper (1959) is geboren in Koog aan de Zaan.
Als kunstenaar is zij autodidact . Van jongs af aan al creatief begon zij ruim 20 jaar geleden met schilderen. Aanvankelijk alleen in acryl en aquarel, maar sinds een aantal jaren ook in olieverf.


Al jaren volgt ze masterclasses bij diverse (zaanse) beeldend kunstenaars. Haar werk heeft een duidelijk eigen karakter met impressionistische toets. Het verraadt een achtergrond die gebaseerd is op wat je ziet in de natuurlijke manier van kijken. Met trefzekere en krachtige penseelstreken creëert Nel Schipper schilderijen waar licht en schaduw een centrale rol spelen. Dit alles levert diepte, contrast en perspectief in een spannend geheel.


Het werk wordt gekenmerkt door een uiteenlopende reeks van thema’s en onderwerpen. Landschappen die de weidsheid van ons land benadrukken. Maar ook bloemstillevens, mensen en dieren vormen een vaak terugkerend onderwerp. Telkens met een herkenbare penseelvoering, kleurenpalet en materiaalgebruik gekozen vanuit de afbeelding. Soms gaat bijna schetsmatige opzet op ruw linnen hand in hand met robuust, dan weer minimaal verfgebruik.

Naast het vrije schilderwerk maakt ze ook schilderijen in opdracht en geeft schilderworkshops.

Sinds 2007 heeft ze een eigen atelier in bedrijfsverzamelgebouw “Het Lab”, Schipperslaan 2 in Koog aan de Zaan.